Äkta italiensk mat och öknar

Italien har sitt rykte genom en massa saker, från sportbilar och inredning, men för alla som italienska köket har tjänat en nationellt känd. Naturligtvis vann italienska fotbollslandslaget VM 2006, men italiensk mat fortsätter att vinna hjärtan miljontals människor varje dag. Det konstaterades att italienska köket är den mest populära typen av livsmedel när det gäller att äta ut. Detta är inte bara i Italien måttligt omvärlden tenderar mot italiensk mat av olika skäl.

Landet inleda långa, tunna formen har ett kök som är helt olik något som du kommer att kunna hitta i världen. Till övervikt av jämförelsevis omedvetna offentliga pizza och pasta råkar vara en symbol för det italienska köket. Det är sant att pizza i Neapel är den största konsumenten italiensk mat tillsammans med olika typer av pasta i världen, men det italienska köket går mycket djupare än dessa två poster. Köket i Italien är rik på livsmedel och desserter. Mängden mångfald som du kommer att kunna hitta i köket i landet är överväldigande. Inte varje region bidrar endast med sina speciella livsmedel och desserter i stället har sina sätt att laga samma också. Av denna anledning hittar du många olika regionala varianter av pasta i Italien.

När man tittar på historien av landet, ser vi att under större delen av det landet delades upp i separata regionala stater. Dessutom har många delar av landet hämmas av utlänningar som fransmännen. År 1861 länet var enat och det italienska köket som vi vet idag var första formaliseras. Så ser vi att det finns en hel del utländska influenser när det gäller ingredienser som används och hur livsmedel bereds.

Tån på kartan över Italien är Kalabrien. Denna region är känd för sin goda kryddig salami. Neapel är en stad känd för att införa världen till pizza och mozzarella. Regionen är också känd för sfogliattele som är en populär dessert röst. Dessa är i grunden fyllda italienska bakverk. De områden i norra Italien, krediteras med att producera några av de mest fantastiska mat och dessert objekt som är en del av köket. Den populära risrätt risotto härstammar från de nordliga områdena i Lombardiet och Piemonte. Några av de andra ursprungliga delarna av området är parmesanost, tortellini, mortadella, lasagne, köttfärssås och balsamvinäger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *