Bästa kinesiska gatumat att prova

Kina är lika känd för sin mat, eftersom det är för sin ikoniska platser, historia, kläder och traditioner, men många resenärer vet att kinesisk mat de har hemma kommer sannolikt att vara helt annorlunda från den kinesiska mat i Kina.

Livsmedelsanläggningar kan hittas nästan var som helst i Kina och är särskilt frodas i städer som Shanghai och Peking. Street food är särskilt känd för att vara populär bland lokalbefolkningen och är mångsidigt och relativt billigt jämfört med restauranger. Om du vill ha försöker vissa äkta kinesisk mat men vill inte gå för långt ut ur din komfortzon, varför inte prova några av dessa stora exempel av kinesisk gata livsmedel som är billiga och glada?

Färska sockerrör juice

Medan promenader genom gatorna i stadsområden i Kina, besökare är ganska troligt att se leverantörer med hela bitar av sockerrör. Dessa delar av sockerrör är Juiced i en särskild juice maskin och törstiga besökare kan förvänta sig att njuta av en kyld och uppfriskande glas färsk sockerrörssaft inom stunder.

Ångade bullar (Baozi eller Xiao Long Bao)

Stora ångade bullar är allmänt kända som Baozi och ser ut som fluffiga deg bullar som normalt är fyllda med fläsk och grönsaker. De är verkligen populär bland lokalbefolkningen eftersom de är billiga, fyllning och läckra!

Xiao Long Bao är mindre ångade bullar som är fyllda med en liknande fläsk fyllning. Förutom att vara olika i storlek till Baozi, är fläsk fyllning av Xiao Long Bao fast när bullarna är kallt, men blir en helt saftigare överraskning när ångas. De går särskilt väl med svart ättika eller chili olja.

Du Xuan

Även om detta är en mycket enkel stekt pannkaka rullas till en spiralform, framträdanden är lura; smaker är verkligen läcker. Mjöl, ister och vårlök kombineras för att göra denna läckra stekt behandla, som läggs på en grillpanna innan de rostas bredvid en öppen eld. Det kostar cirka 2 eller 3 yen per pannkaka och är idealisk för människor som befinner sig med ett sug efter chips eller chips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *