Stekt är gott men grillat är bäst!

Nog för att stekt mat kan vara gott, till och med väldigt gott. Men finns det verkligen någonting som slår den myriad av upplevelser både vad det gäller smaker och av naturen som man får när man grillar?

Nu för tiden gäller det inte bara kött längre, det finns hur många utsökta vegetariska rätter som helst. Hamburgare gjorda på kikärtor, grillad ost som bland annat haloumi. Jag har till och med börjat se fler och fler grilla fyllda grönsaker av alla dess slag paprikor, aubergine och tomater finns bland dessa fyllda godingar.

Sedan finns de klassiska biffarna, hamburgarna, revbenen och grillspetten. Med alla klassiska tillbehör och barbecue såser. Men vad sägs om en lite nyare variant i form av en texmex hamburgare med en skiva grillad ananas och pico de gallo till? Med den variation av råvaror som finns till hands i vanliga matbutiker kan man göra nästan oändliga kombinationer.

Förutom att maten får en riktigt inbjudande arom och att det oftast om inte alltid smakar bättre, vad är det som gör att så många älskar att grilla?

Förutom god mat skulle jag vilja påstå att det är en väldigt enkel matlagningsform som de flesta kan lyckas med, även om den är att bemästra. Vem kan inte slänga på lite korv eller hamburgare på grillen och få tillbaka något välsmakande liksom? Således är det en matlagningsform som alla kan delta i och njuta av.

Andra upplevelser än maten.

Vad mer får man ut av att grilla? Man får alla upplevelser med att vara ute i solen och är inte bunden till en och samma plats. Man kan ta en engångsgrill och dra till en park eller en strand en varm sommardag och grilla sina favoriter. Man kan tälta ute bland moder naturs skapelse och grilla över en öppen eld när man är ute och tältar. Visst får man en känsla av nostalgi från den första gången man grillade korv eller marshmallows på en pinne man täljt lite på eller är det bara jag?

Slutklämmen är att alla kan grilla och njuta av det och befinner ni er i Uppsala och vill njuta lite extra så leta er då till Dylan’s Grill på Vaksalagatan 10 eller klicka på länken och beställ hemkörning. Det rekommenderar jag varmt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *