Thailändsk mat – Du bör inte missa

Thailändska köket är en av de bästa finsmakare i världen. Det är väl känt för mångfalden av ingredienser, enastående kryddighet och gott medicinska egenskaper. De flesta av thailändsk mat tillagas och förfinas med mer än två typer av örter eller kryddor som är bra för hälsan.

(Mestadels medvetslös) princip thailändsk mat är balansen i fem smaker som är kryddig, salt, sött, surt och bittert. Den oumbärliga ingrediens som vanligtvis används i krydda en majoritet av thailändska köket är fisksås. Thailändsk mat äts antingen som en enda maträtt eller med ris. Kokt ris är basföda även klibbigt ris är mer populär i norr och nordost om Thailand.

Thailändsk mat är en av många saker som du inte bör missa när du är ute och reser i denna vackra ”Land of Smiles”. Eftersom det finns otaliga läckra thailändska rätter, jag skriver denna riktlinje för dig att välja de mest utmärkande och autentiska sådana ur överflödet av thailändska signatur maträtter.

Följande lista är en topp 10 ranking av thailändsk mat som du inte får missa. Vederlaget och Rankingen baseras på populariteten, unika och äktheten av delikatesser. Här är vinnarna.

Kai Pad Med Mamuang Himmapan (Wokad kyckling med cashewnötter)

Även om Kai Pad Med Mamuang Himmapan inte representerar översikten av thailändsk mat men det är en mycket trevlig behandla dina intetsägande smaklökar. Eftersom det är ingalunda kryddig eller varm, är detta något söt och salt kyckling stekt med krispigt cashewnötter träffande mättande för barn eller nybörjare som inte är vana vid kryddor.

 Por Pia Tord (Fried Spring Roll)

Stekt vårrulle är en av de mest populära aptitretare bland utlänningar eftersom det inte är kryddig och kommer med söt och sur dip. Vårrullar är krispiga bakverk med stekt vegetabiliska fyllningar. Även vårrullar är vanliga i många länder i Sydostasien, är Thai Por Pia annorlunda smaker med en särskild dopp framställd från japansk aprikos.

 Panaeng (kött i kryddig Coconut Cream)

Panaeng kan tillagas antingen fläsk, kyckling eller nötkött. Panaeng smakar Thai röd curry men kokosmjölk sås är relativt tjockare och rikare. Jämfört med Thai röd curry, är Panaeng milt kryddig och söt. Paneang är bäst serveras med varm kokt ris. Det finns inget som ogillar om Panaeng förväntar det faktum att det kan vara för fet eller köttiga för vissa människor.

Som Tam (Spicy Papaya sallad)

Som Tam är en av de mest populära livsmedel bland thailändska folket för dess våldsamt kryddig och sura smaker. Som Tam, vilket bokstavligen betyder ”Sour Pounded”, är en kryddig sallad gjord av en blandning av färska grönsaker inklusive strimlad omogna papaya, yardlong bönor och tomat. Som Tam är unikt att kryddig grönsaker dressing och sallad är dunkade och blandas i mortel med hjälp av en mortelstöt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *